Inwestor

G&G Studio jest prężnie działającą i dynamicznie rozwijającą się firmą działającą w branży reklamowej, świadczącą usługi między innymi w zakresie druku wielkoformatowego, reklamy świetlnej LED, aranżacji witryn, konstrukcji reklamowych oraz oklejania samochodów i samolotów. Specjalnością i wyróżnikiem G&G Studio jest realizacja trudnych do wykonania, nieszablonowych i innowacyjnych projektów. Realizacje naszego inwestora dokumentują, iż G&G studio nie boi się wyznawań i wyznacza nowe trendy na rynku reklamowym. Znakiem rozpoznawczym firmy jest druk niemal na każdej powierzchni i materiale przy zachowaniu jakości i pełnego nasycenia kolorów a w zakresie działalności usługowej możliwość druku dostępna dla klienta przez 24 godziny na dobę. Oprócz wpisanej w filozofię G&G Studio innowacyjności nie bez znaczenia dla odnoszonych sukcesów jest wieloletnie doświadczenie firmy. G&G Studio istnieje od 1994 roku i w swoim portfolio zgromadziła tak uznane marki, jak chociażby NIKE, L’OREAL, LOT, Louis Vuitton, EUROSPORT, Orange, T-Mobile oraz Lotto.

Lokalizacja

Hala magazynowa i biurowiec powstaną na działce o powierzchni 5.000 m2, w miejscowości Blizne Łaszczyńskiego w województwie mazowieckim. Lokalizacja planowanego obiektu jest niezwykle atrakcyjna i dogodna dla przyszłych kontrahentów naszego inwestora bowiem znajduje się w bezpośrednim pobliżu trasy ekspresowej S8, stanowiącej część Ekspresowej Obwodnicy Warszawy.

Projekt

Jesteśmy autorem idei całego obiektu, począwszy od autorskiej wizualizacji 3D, a skończywszy na pełnobranżowym projekcie budowlanym do uzyskania pozwolenia na budowę. W projekcie uwzględniliśmy funkcjonalne rozwiązania pomieszczeń zachowując jednocześnie wszelkie innowacyjne rozwiązania designerskie wpisujące się w działalność nowoczesnej firmy reklamowej jaką jest G&G Studio. Ciekawym i nieszablonowym rozwiązaniem przyjętym w projekcie jest zaprojektowanie hali przemysłowej i budynku biurowo-socjalnego jako całości, a konkretnie wkomponowanie formy biurowca w kubaturę hali. W większości tego typu obiektów część socjalno-biurowa stanowi powierzchnię wydzieloną w hali lub budynek zewnętrzy, natomiast nasz projekt w przypadku G&G Studio przewiduje jedną, spójną bryłę.
Budynek biurowy został zaprojektowany tak aby był widoczny z drogi dojazdowej, przy czym jego innowacyjna bryła, żywa kolorystyka i zastosowane oświetlenie w swym zamierzeniu mają wyróżniać obiekt oraz przyciągać potencjalnego klienta. Na parterze biurowca zaprojektowaliśmy pracującą i oświetloną całą dobę przestronną drukarnię o powierzchni 300 m2. Interesującym przyjętym przez nas rozwiązaniem jest również taki sposób przeszklenia drukarni, aby była widoczna nie tylko z zewnątrz, ale również dla klientów firmy oczekujących w holu i recepcji biurowca.

Zakres prac

Wykonane przez naszą firmę w ramach podpisanego kontraktu prace obejmą:

  • pełnobranżowy projekt budowlany
  • prace ziemne wraz z fundamentami
  • dostawa i kompleksowy montaż hali
  • wykonanie antresoli
  • prace wykończeniowe w hali
  • wykonanie posadzki przemysłowej
  • wykonanie budynku socjalno-biurowego wraz z pracami wykończeniowymi
  • kompleksowe wykonanie instalacji sanitarnych i elektrycznych zewnętrznych i wewnętrznych
  • wykonanie infrastruktury zewnętrznej w tym ogrodzeń, chodników i placów manewrowych dla samochodów ciężarowych
Efekt końcowy

W efekcie naszego autorskiego projektu powstanie trzykondygnacyjny budynek o nowoczesnym designie i oryginalnej bryle, co według nas odzwierciedli profil biznesowy inwestora. Wielkoformatowe przeszklenia dodadzą lekkości a duże okna zapewnią doskonałe nasłonecznienie pomieszczeń. Zastosowana kolorystyka, czyli intensywny, energetyczny pomarańcz oraz stonowany ciemny grafit będzie znakomicie współgrać z logotypem firmy.