GG TECH – 2 realizacja dla branży mechanicznej

powrót
GG TECH – 2 realizacja dla branży mechanicznej

W ramach drugiej inwestycji dla GG Tech wykonamy projekt i wybudujemy w generalnym wykonawstwie halę produkcyjno-magazynową z dwukondygnacyjną częścią socjalno-biurową, o łącznej powierzchni ponad 3.000 m2.

W hali wytwarzane będą oprzyrządowanie i narzędzia technologiczne do usprawnienia seryjnej produkcji, przy pomocy szeroko rozumianej obróbki mechanicznej elementów ze stali, metali kolorowych i tworzyw sztucznych. Produkowane będą zarówno pojedyncze części maszyn, jak i całe zespoły maszynowe.

Firma GG Tech realizuje usługi na potrzeby przemysłu spożywczego, farmaceutycznego, energetycznego, samochodowego, chemicznego i papierniczego.

Kraj inwestora
Polska
Miejscowość
Piątek
Województwo
łódzkie
Branża
mechaniczna
Typ hali
hala produkcyjno-magazynowa z częscią socjalno-biurową
Konstrukcja nośna
Konstrukcja główna hali ze spawanych ram blachownicowych o pełnych przekrojach, w jednej nawie dostosowana do montażu suwnicy o nośnosci 10 t. W pomieszczeniu pełniacym funkcję izby pomiarowej hala przygotowana do montażu suwnicy o nośności 2 t. Część socjalno-biurowa w konstrukcji tradycyjnej, żelbetowej i murowanej.
Dach hali
Dach hali stalowej i części biurowej odwadniany podciśnieniowo, obudowany blachą trapezową opartą na płatwiach zimnogiętych. Pasma świetlne i system wentylacji klapami.
Obudowa ścian
W części socjalno-biurowej ściany murowane z bloków betonu komórkowego. Obudowa ścian hali i części socjalno-biurowej z płyt warstwowych z wypełnieniem poliuretanowym o grubości 10 cm, mocowanych w układzie poziomym.
Opis inwestycji

Inwestycja jest rozbudową istniejącego zakładu Inwestora. Ze względów funkcjonalnych i technologicznych nowobudowana hala jest połączona łącznikiem z istniejącym obiektem. Budynek hali będzie stanowił uzupełnienie funkcji produkcyjno-magazynowej oraz biurowej na terenie Inwestora.

W hali produkcyjno-magazynowej wydzieliliśmy pomieszczenie izby pomiarowej oraz kotłownię. W części socjalno-biurowej o powierzchni 600 m2 na parterze zlokalizowaliśmy hol wejściowy z showroomem, aneks kuchenny, pomieszczenia sanitarne, open space oraz aneks konferencyjny. Na piętrze przewidzieliśmy salę konferencyjną, pomieszczenia biurowe, aneks kuchenny, toalety, serwerownię, archiwum i open space.

Efekt końcowy

W bezpośrednim sąsiedztwie inwestycji znajduje się budynek produkcyjno-magazynowy należący do Inwestora. Projektowany obiekt w zakresie dostosowania do otaczającego krajobrazu wpisze się w zastany kontekst.

  • 1
  • 2

Strona korzysta z plików Cookies w celu realizacji usług, zgodnie z Polityką cookies.