Zaprojektowaliśmy halę produkcyjno-magazynową z częścią socjalno-biurową wydzieloną w kubaturze hali, o łącznej powierzchni ponad 2.200 m2.
W części socjalno-biurowej wyodrębniliśmy laboratorium analityczne przetwarzanej żywności, pomieszczenie kierownika produkcji, szatnie dla pracowników, pomieszczenia higieniczno-sanitarne i aneks kuchenny. W hali zaprojektowaliśmy 4 komory chłodnicze oraz śluzy z dokami przeładunkowymi. Zgodnie z naszym projektem do chłodni przylegać będzie myjnia technologiczna.
Obiekt został przez nas dostosowany do wymagań systemu HACCP, który z racji profilu działalności Inwestora będzie w zakładzie obowiązujący.
Realizując inwestycję w systemie „zaprojektuj i zbuduj” wykonamy:
- projekty budowlane oraz projekt technologii
- prace ziemne
- fundamenty
- dostawę i montaż hali stalowej
- montaż stolarki okienno-drzwiowej oraz bram w hali
- montaż doków przeładunkowych
- część socjalno-biurową w hali oraz laboratoryjnej wraz z pracami wykończeniowymi
- posadzkę
- instalacje wewnętrzne oraz zewnętrzne
- prace wokół obiektu w postaci opaski chodnikowej, chodnika, placów manewrowych dla aut dostawczych, ogrodzenia oraz bram wjazdowych
Powstanie schludny i estetyczny wizualnie obiekt.
Strefę socjalno-biurową od strefy produkcyjnej oddzielać będą stacje przeładunkowe. Umieszczone na części socjalno-biurowej wielkogabarytowe logo zapewni łatwą identyfikację obiektu z drogi dojazdowej.