FAVORITE GIFTS PRINT EUROPE SP. Z O.O.

powrót
FAVORITE GIFTS PRINT EUROPE SP. Z O.O.

Budowa hali produkcyjnej wraz z częścią magazynową i budynkiem socjalno-biurowym o łącznej powierzchni około 3.500 m2

Kraj inwestora
Holandia
Miejscowość
Bolesławiec
Województwo
dolnośląskie
Branża
reklamowa
Branża
reklamowa
Typ hali
hala produkcyjno-magazynowa wraz z budynkiem socjalno-biurowym
Typ hali
hala produkcyjno-magazynowa wraz z budynkiem socjalno-biurowym
Konstrukcja nośna
Hala dwunawowa. Konstrukcję główną stanowią ramy stalowe o blachownicowych słupach i dachowych dźwigarach kratowych. Konstrukcję drugorzędną (płatwie i ryglówkę ścienną) zaprojektowaliśmy z elementów stalowych giętych na zimno typu Z i C. Usztywnienie prętami stężajacymi. Słupy ścian szczytowych z kształtowników gorącowalcowanych. Konstrukcję nośną budynku socjalno-biurowego zaprojektowaliśmy z elementów żelbetowych (słupy, podciągi) oraz z elementów stalowych (słupy, rygle dachowe, ryglówka ścienna). Ściany murowane z bloczków wapienno-piaskowych oraz z płyty warstwowej mocowanej do elementów konstrukcji nośnej.
Dach hali
Konstrukcję dachu z zimnogiętych kształtowników stalowych mocowanych do pasa górnego kratownicy i belek oczepowych ścian szczytowych. Izolacja termiczna dachu ułożona na paraizolacji z folii PE i blasze trapezowej. Pokrycie dachu membraną PVC. Odwodnienie dachu podciśnieniowe. W połaci dachu montowane pasma świetlne z wielokomorowych płyt poliwęglanowych oraz płyty poliestrowej. Blacha dachowa została przygotowana do montażu instalacji tryskaczowej. Konstrukcję nośną dachu budynku socjalno-biurowego stanowią rygle stalowe oraz blacha trapezowa konstrukcyjna. Izolację dachu stanowi wełna mineralna ułożona na paroizolacji z folii PE. Wierzchnie pokrycie dachu stanowi membrana PVC, ułożona na warstwie oddzielającej z włókniny szklanej.
Obudowa ścian
Płyty warstwowe z rdzeniem z poliuretanu, montowane w układzie poziomym, posiadają widoczny łącznik.
Opis inwestycji

Zaprojektowaliśmy halę magazynową z częścią socjalno-biurową, budynkiem portierni, fundamentem pod zbiornik p.poż (wraz ze zbiornikiem) oraz towarzyszącą infrastrukturą techniczną i drogową. W związku z projektowaną inwestycją zaprojektowaliśmy dwa zjazdy publiczne z drogi gminnej oraz wewnętrzny układ drogowy i pieszy. Powierzchnia inwestycji wyniosłą 3.500 m2.
Prace budowlane zakończyliśmy w październiku 2017.

Efekt końcowy

Wykonana inwestycja składa się z dwóch przyległych budynków: hali produkcyjno-magazynowej, opisanej na planie prostokąta, oraz przystającego do niej dwukondygnacyjnego budynku socjalno-biurowego opisanego na kształcie litery L. Inwestycja w zakresie designu stanowi kontynuację formy architektonicznej zabudowy przemysłowej, która jest dominującą w obszarze WSSE „ Invest- Park” Podstrefa Bolesławiec, w obrębie której wybudowaliśmy obiekt.

Reprezentacyjną część obiektu podkreślają wysunięte, intensywnie pomarańczowe elementy elewacji, które z daleka przyciągają wzrok i wyróżniają obiekt.

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Strona korzysta z plików Cookies w celu realizacji usług, zgodnie z Polityką cookies.