LIEDMANN SP. Z O.O.

powrót
LIEDMANN SP. Z O.O.

Wykonanie pełnobranżowego projektu i hali produkcyjno-magazynowej z budynkiem socjalno-biurowym o powierzchni ponad 7.400 m2.

Miejscowość
Krzeczów
Województwo
łódzkie
Branża
producent nawozów dla rolnictwa i ogrodnictwa
Branża
producent nawozów dla rolnictwa i ogrodnictwa
Typ hali
hala produkcyjno-magazynowa z budynkiem socjalno-biurowym
Typ hali
hala produkcyjno-magazynowa z budynkiem socjalno-biurowym
Konstrukcja nośna
Ramy blachownicowe. Ściany szczytowe z profili walcowanych. Układ stężeń pręowych połaciowych i ściennych dla zapewnienia statecznosci konstrukcji hali. Budynek socjalno-biurowy w konstrukcji murowanej.
Dach hali
Konstrukcja dachu z kształtowników stalowych giętych na zimno. Obudowa wewnętrzna z blach trapezowych, izolacja termiczna i membrana dachowa. Dach budynku socjalno-biurowego z dźwigarów stalowych i blachy o wysokim trapezie. Podciśnieniowe odprowadzenie wody z dachu hali i budynku.
Obudowa ścian
Ściany hali obudujemy płytami PIR w układzie pionowym, w kolorze szarym oraz intensywnie zielonym. Obudowę ścian zewnętrznych budynku wykonamy montując kasetony stalowe oraz płyty warstwowe w kolorystyce spójnej z elewacją hali. Izolacja ścian murowanych pod kasetony z wełny mineralnej. Zamontujemy żaluzje elewacyjne. rym oraz intensywnie zielonym. Izolacja ścian murowanych pod kasetony z wełny mineralnej. Zamontujemy żaluzje elewacyjne.
Opis inwestycji

Opracujemy projekt i wybudujemy zakład produkcji nawozów wapniowych dla rolnictwa i ogrodnictwa. Inwestycja obejmie budowę hali produkcyjnej z zapleczem socjalnym, budowę stalowej wiaty magazynowej przeznaczonej do składowania materiałów do produkcji oraz przylegającego do hali dwukondygnacyjnego budynku biurowego w konstrukcji tradycyjnej. W ramach generalnego wykonawstwa inwestycji wykonamy również montaż stalowych silosów zewnętrznych na fundamencie żelbetowym, budowę hali suszarni w konstrukcji stalowej oraz budynek portierni. Nasze prace w związku z wykonaniem niezbędnej do funkcjonowania zakładu infrastruktury obejmą: zjazd drogowy, parkingi, drogi i place wewnętrzne, lokalną oczyszczalnię ścieków sanitarnych, zbiornik rozsączający wód opadowych i oczyszczonych ścieków sanitarnych, studnię wierconą, stację redukcyjno-pomiarową gazu, stację transformatorową, oświetlenie terenu i uzbrojenie podziemne.

Powierzchnia realizowanej inwestycji wyniesie łącznie blisko 7.500 m2.

Efekt końcowy

Elewację obiektu zaprojektowaliśmy tak, aby wkomponować inwestycję w otaczające lesiste tereny. W tym celu zastosowaliśmy płyty elewacyjne w kolorze zielonym oraz duże przeszklenia, w których odbijają się rosnące wokół budynku drzewa.

W efekcie naszych prac powstał reprezentacyjny kompleks budynków produkcyjno-magazynowych oraz biurowiec odzwierciedlający swym designem wartości wpisane w markę Liedmann.

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Strona korzysta z plików Cookies w celu realizacji usług, zgodnie z Polityką cookies.