Artykuł porusza zagadnienia związane z rynkiem budownictwa stalowego i jego aktualną kondycją oraz wyzwaniami jakie obecna sytuacja gospodarcza stawia przed firmami działającymi w branży. Dziennikarka „Pulsu Biznesu”, Anna Gołasa jako wstęp do wypowiedzi ekspertów wymienia zalety stali jako surowca budowlanego. Podkreślona zostaje wciąż rosnącą popularność i wzrost zapotrzebowania na obiekty w konstrukcji stalowej, jaki nastąpił po wejściu Polski do Unii Europejskiej. Bieżący rok 2017 w wypowiedziach przedstawicieli z branży, w tym dyrektor Aldony Amsing, jawi się jako kontrast z okresem hossy. Aktualnie obserwowany wzrost cen stali, niepewna dla inwestowania w Polsce sytuacja polityczna oraz emigracja polskich specjalistów na zachód Europy to podstawowe trudności, z którymi zmuszona jest się zmierzyć branża stalowego budownictwa przemysłowego. Z drugiej strony inwestorzy są nadal świadomi korzyści jakie zapewnia przeniesienie bądź rozpoczęcie działalności biznesowej w naszym kraju, jedną z nich są chociażby wciąż atrakcyjne na tle innych krajów Europy ceny gruntów pod inwestycje. Niejednoznaczna sytuacja powoduje, iż zarówno firmy budujące obiekty w konstrukcji stalowej, jak i inwestorzy ostrożnie patrzą w przyszłość i zmuszeni są zachować tytułowe „stalowe nerwy”. Przeczytaj cały artykuł na portalu Puls Biznesu: Czytaj artykuł