BIG BRANDS GROUP – magazyn dla firmy z branży handlowej

powrót
BIG BRANDS GROUP – magazyn dla firmy z branży handlowej

Magazyn dla firmy z branży handlowej, Big Brands Group. Halę magazynową z częścią socjalno-biurową o łącznej powierzchni 4.600 m2 wybudujemy w Bukówce Starej pod Warszawą. Inwestycję wykonamy w generalnym wykonawstwie. Obiekt wyróżni trzykondygnacyjna część socjalno-biurowa, a dodatkowo zastosowana gra kolorem. Kolorystycznie na elewacji obiektu zakomponowaliśmy antracyt z jasnym, zbliżonym do bieli kolorem części socjalno-biurowej oraz z czerwienią zastosowaną na podcieniu.

Big Brands Group zajmuje się dystrybucją produktów szybkozbywalnych, określanych również jako artykuły FMCG (fast-moving consumer goods). Firma działa na rynku e-commerce, dlatego też obiekt spełni wymagania ergonomicznego dostępu do magazynowanych towarów w celu zoptymalizowania procesów dystrybucji.

Kraj inwestora
Polska
Miejscowość
Bukówka Stara
Województwo
mazowieckie
Branża
handlowa
Typ hali
hala magazynowa z częścią socjalno-biurową
Konstrukcja nośna
Hala dwunawowa. Konstrukcja główna hali wykonana z ram blachownicowych o pełnych przekrojach wraz z konstrukcją nośną ściany szczytowej oraz usztywnieniami ze skrzyżowanych prętów. Konstrukcja zabezpieczona antykorozyjnie.
Dach hali
Szkielet wykonany z kształtowników zimnogiętych. Obudowa typu blacha zewnętrzna/izolacja/blacha wewnętrzna. Pokrycie membraną dachową. Odwodnienie podciśnieniowe.
Obudowa ścian
Pionowo montowane płyty warstwowe o grubości 120 mm.
Opis inwestycji

Przeznaczeniem projektowanego obiektu będzie magazynowanie towarów, ich ponowne etykietowanie w ramach przygotowywania na rynek krajowy oraz dalsza dystrybucja. Funkcje socjalne i biurowe zlokalizowane zostaną poza halą, w wydzielonym budynku socjalno-biurowym, rozplanowanym na trzech kondygnacjach. Powierzchnia obiektu wyniesie 4.600 m2.
Inwestycja obejmuje również projekt i wykonawstwo dróg wewnętrznych, placów manewrowych, parkingów, zbiornika ppoż., zbiorników retencyjnych wód opadowych oraz uzbrojenie terenu w sieci.

Efekt końcowy

Powstanie magazyn z trzykondygnacyjną częścią socjalno-biurową.
Bryła części biurowej, zajmującej większość południowej fasady obiektu zostanie wyraźnie zarysowana na tle całej inwestycji. Poprzez cofnięcie fragmentów elewacji biura na parterze, II piętrze, a także w pasie fasady stycznej z halą, uzyskamy efekt przełamania jednolitej formy obiektu. Dodatkowo wykorzystanie kontrastującego zestawienia kolorystycznego fasady, nada całości dynamiczną, nowoczesną formę. Każdy segment elewacji zagłębiający się wewnątrz bryły hali wyróżnimy poprzez wykorzystanie paneli elewacyjnych w kolorze czerwonym. Na ostatniej, trzeciej kondygnacji biura, zaakcentujemy taras wydzielony szklaną balustradą, częściowo przesłonięty dachem, będącym jednocześnie kontynuacją pokrycia głównej bryły hali. Poprzez zastosowanie powtarzalnych modułów stolarki uzyskamy dynamiczny i rytmiczny obraz elewacji. Każda płaszczyzna zagłębiona w bryłę hali zostanie podkreślona poprzez przejście z szarych odcieni elewacji do wyrazistej czerwieni.

Strona korzysta z plików Cookies w celu realizacji usług, zgodnie z Polityką cookies.