ADDIT SP. Z O.O. – trzecia realizacja

powrót
ADDIT SP. Z O.O. – trzecia realizacja

Wykonanie pełnobranżowy projektu oraz realizacja w systemie Generalnego Wykonawstwa hali produkcyjno-magazynowej wraz z częścią socjalno-biurową i techniczną o powierzchni około 6.000 m2.

Kraj inwestora
Holandia
Miejscowość
Węgrów
Województwo
mazowieckie
Branża
metalowa
Branża
metalowa
Typ hali
hala produkcyjno-magazynowa
Typ hali
hala produkcyjno-magazynowa
Konstrukcja nośna
Konstrukcja główna hali zostanie wykonana ze spawanych ram blachownicowych i słupowo-belkowych układów konstrukcyjnych z profili walcowanych w ścianach szczytowych. Sztywność układów konstrukcyjnych zapewnią stężenia prętowe.
Dach hali
Szkielet zostanie wykonany z kształtowników stalowych giętych na zimno. Obudowa dachu z blach trapezowych, mocowanych do kształtowników za pomocą wkrętów. Dach izolowany termicznie i pokryty membraną dachową. Odwodnienie grawitacyjne, a na styku części produkcyjnej i magazynowej podciśnieniowe.
Obudowa ścian
Pionowo zamontowane płyty warstwowe z rdzeniem poliuretanowym o grubości 100 mm. Kolor płyt jasno szary a w narożniku części socjalno-biurowej szaro-antracytowy.
Opis inwestycji

Budowę trzeciej inwestycji dla Addit skończyliśmy w lipcu 2017 roku. Dla Inwestora wykonaliśmy w systemie generalnego wykonawstwa prace obejmujące: projekt budowlany hali oraz projekt technologii, fundamenty łącznie z pracami ziemnymi, dostawę i montaż kompletnej hali wraz z posadzką, część socjalno-biurową wraz z pracami wykończeniowymi, instalacje zewnętrzne i wewnętrzne, sanitarne i elektryczne oraz infrastrukturę drogową. Łączna powierzchnia hali produkcyjnej, magazynowej oraz części socjalno-sanitarnej wynosi 6.000 m2.

Efekt końcowy

Ukończony kompleks obiektów utrzymany jest w jednej, spójnej stylistyce. Część socjalno-biurowa jest dwukondygnacyjna. Miejsca na parterze rozporządzono dla pomieszczeń biurowych, sanitarnych oraz pomieszczeń kontroli jakości. Kolorystyka jest zachowana taka sama, jak w przypadku poprzednich inwestycji. Łagodna szarość budynku komponuje się z ciepłem otaczającej zieleni.

Strona korzysta z plików Cookies w celu realizacji usług, zgodnie z Polityką cookies.