MADISON POLAND SP. Z O.O.

powrót
MADISON POLAND SP. Z O.O.
Kraj inwestora
Holandia
Miejscowość
Łask
Województwo
łódzkie
Branża
tekstylna
Branża
tekstylna
Typ hali
hala produkcyjna z budynkiem socjalnym
Typ hali
hala produkcyjna z budynkiem socjalnym
Konstrukcja nośna
Stalowa hala dwunawowa. Druga nawa hali przystosowana do ewentualnej rozbudowy. Konstrukcja blachownicowa o pełnych przekrojach wraz z konstrukcją nosną ścian szczytowych. Statecznośc konstrukcji hali zapewnia układ stężeń prętowych połaciowych i ściennych. W hali antresola w konstrukcji stalowej. Murowana konstrukcja budynku socjalnego.
Dach hali
Dach dwuspadowy. Konstrukcja dachu z kształtowników stalowych giętych na zimno. Panele dachowe z blachy trapezowej, dach izolowany, pokryty membraną dachową. Odwodnienie w postaci rynien dachowych.
Obudowa ścian
Ściany w postaci płyt warstwowych zamontowanych pionowo. Hala wyposażona w bramy, drzwi i rampy przeładunkowe.
Opis inwestycji

Dla holenderskiej firmy Madison Poland wybudowaliśmy halę produkcyjną z budynkiem socjalnym. Zaprojektowana przez nas hala o powierzchni 2.000 m2 składa się z dwóch naw, przy czym druga nawa hali stalowej została przystosowana do ewentualnej rozbudowy.
Konstrukcja główna realizowanej hali została wykonana z ram blachownicowych, natomiast płatwie dachowe, zgodnie z projektem, z kształtowników giętych na zimno typu Z. Obudowę dachu będą stanowić panele blachy trapezowej oraz izolacja pokryta membraną PCV. Kolejny ważny element konstrukcyjny, mianowicie obudowa ścian hali, zostanie wykonana z płyt warstwowych z rdzeniem poliuretanowym montowanych w układzie pionowym. W hali przewidziano ponadto trzy sztuki bram oraz dwie rampy przeładunkowe.
Budynek socjalny, który powstanie przy hali zastąpi istniejący dotychczas budynek a jego powierzchnia docelowo wyniesie około 400 m2. Wykonane zostaną drogi i place manewrowe o powierzchni około 500m2.
Inwestycję dla firmy Madison Poland rozpoczęliśmy w drugiej połowie 2017 roku, a zakończyliśmy z początkiem roku 2018.

Efekt końcowy

Halę oraz budynek socjalny dostosowaliśmy do specyficznych wymogów działki budowlanej, na której realizowaliśmy inwestycję. Zadbaliśmy o wkomponowanie obiektu w otaczającą zabudowę.

Strona korzysta z plików Cookies w celu realizacji usług, zgodnie z Polityką cookies.